Slepice Dominant: kdy začínají snášet?

Slepice dominant jsou hybridní plemeno, které vzniklo zkřížením různých čistokrevných plemen, jako jsou leghornky, rhode islandky, sussexky, plymouth rocky a další. Slepice dominant jsou oblíbené pro svou vysokou užitkovost, odolnost, nenáročnost a pestrost barev. Slepice dominant snášejí vejce s různou barvou skořápky, od bílé, přes hnědou, až po zelenou nebo modrou.

slepice dominant kdy začínají snášet_

Kdy začínají snášet?

Slepice dominant začínají snášet v průměru v 21. týdnu věku, což je asi po pěti měsících od narození.

Některé slepice mohou začít snášet i dříve, už v 16. týdnu. Naopak slepice hybridu leghorn a dark shell začínají se snáškou později, o tři týdny.

Slepice dominant snášejí pravidelně a po celý rok, pokud mají dostatek světla, tepla, vody a kvalitní krmivo.

Slepice dominant snesou za rok asi 250 až 300 vajec, která mají hmotnost kolem 60 gramů. Slepice dominant mají dobrou snáškovou persistenci, což znamená, že jejich snáška neklesá s věkem tak rychle jako u jiných plemen.

V našem e-shopu si můžete zakoupit kurníky pro slepice nebo i krmivo pro slepice.

banner blog bovram

Tyto slepice jsou vhodné pro chov v malých i velkých chovech, v kurníku i na volném výběhu. Slepice dominant jsou klidné, přátelské a snadno se ochočí. Slepice dominant se dobře snášejí s ostatními slepicemi i s kohoutem. Slepice dominant jsou také odolné vůči nemocem a parazitům.

Slepice dominant jsou tedy ideální plemeno pro každého, kdo chce mít doma vlastní snáškové slepice, které mu budou dodávat čerstvá a zdravá vejce různých barev. Slepice dominant jsou také krásné a milé společnice, které vám zpříjemní život na venkově.

 

Pokud se rozhodnete pro slepice dominant, nebudete litovat.

TIP na čtení:

Zdroje článku:

Guide To Raising Chickens Step By Step | Benefits Of Raising Chickens [online]. [cit. 18. 12. 2023]. Dostupné z: https://www.thehenhousecollection.com/blog/guide-to-raising-chickens/ 

Raising Chickens 101 - How to Raise Chickens in Your Backyard [online]. [cit. 18. 12. 2023]. Dostupné z: https://www.countryliving.com/life/kids-pets/a32102474/raising-chickens/

Guide to Backyard Chickens & How to Raise Chickens - [online]. [cit. 18. 12. 2023]. Dostupné z: https://www.thechickentractor.com.au/guide-to-backyard-chickens-how-to-raise-chickens/