Kde koupit slepici na polévku?

Slepice na polévku je drůbeží maso, které se používá k přípravě vývaru, polévky nebo jiných pokrmů. Slepice na polévku jsou bývalé nosnice, které se porážejí po roce výkrmu. Jejich maso je tužší a má výraznější chuť než kuřecí maso, které se vykrmuje asi 30 dní. Slepice na polévku je velmi zdravá, obsahuje málo tuku, hodně bílkovin a zinek, který působí protizánětlivě a posiluje imunitu.

Kde koupit slepici na polévku_

Pokud chcete koupit slepici na polévku? Máte několik možností, kde ji sehnat

Zde jsou některé z nich:

  • Místní prodejny: Nejrychlejší způsob, jak dostat na váš talíř slepici na polévku, je oslovit místního prodejce, který se zabývá chovem nebo prodejem drůbeže. Většinou mají k dispozici omezené množství i druh plemene, ale často pracují na zlepšení jeho kvality. Můžete si tak být jisti, že dostanete čerstvé a kvalitní maso, které pochází z dobrých podmínek. Navíc podpoříte místní farmáře a ekologii
  • Supermarkety: Další možností, jak koupit slepici na polévku, je zajít do supermarketu, kde najdete široký výběr drůbežího masa. Slepice na polévku bývají označeny jako chlazené nebo mražené, a můžete si vybrat z různých značek a cenových kategorií. Výhodou je, že máte jistotu, že maso je kontrolováno a splňuje hygienické normy. Nevýhodou je, že nemusíte vědět, odkud maso pochází, jaké byly podmínky chovu a jak dlouho bylo skladováno.
  • Online obchody: Poslední možností, jak koupit slepici na polévku, je objednat si ji online prostřednictvím internetových obchodů, které se specializují na prodej masa nebo drůbeže. Výhodou je, že můžete nakupovat z pohodlí domova, porovnávat různé nabídky a recenze, a vybrat si z široké škály produktů. Navíc můžete využít různé slevy, akce nebo dopravu zdarma. Nevýhodou je, že musíte počítat s dodací lhůtou, která může být delší než u místních prodejců, a s možnými problémy s kvalitou nebo balením masa.

banner blog bovram

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli možnost, kde koupit slepici na polévku, důležité je, abyste si vybrali maso, které je čerstvé, bez zápachu, s růžovou barvou a pevnou konzistencí. Tak si zajistíte, že vaše slepičí polévka bude chutná a zdravá.

Pokud chováte slepice, můžete si u nás zakoupit kurníky nebo i kvalitní krmivo pro nosnice.

TIP na čtení:

Zdroje článku:

Slepice na polévku: perfektní na vývar | Kaufland [online]. [cit. 17. 12. 2023]. Dostupné z: https://prodejny.kaufland.cz/sortiment/lexikon-potravin/maso/drubez/slepice-na-polevku.html

Farma Poustka [online]. [cit. 17. 12. 2023]. Dostupné z: https://www.farmapoustka.cz/slepice-na-polevku