Jaká je cena pštrosa a jeho masa?

Pštros je největším a nejtěžším ptákem na světě, který pochází z Afriky, ale je chován i v jiných částech světa pro své maso, vejce, peří a kůži. Pštros je také velmi rychlý a vytrvalý běžec, který dokáže dosáhnout rychlosti až 70 km/h. Pštros je všežravec, který se živí různými rostlinami, semeny, plody, hmyzem a drobnými živočichy. Je také společenský pták, který žije v hejnech o 5 až 50 jedincích. Rozmnožují jednou ročně, obvykle v období sucha, kdy je potravy dostatek.

cena-pstrosa

Jaká je cena pštrosa?

Cena pštrosa se může lišit v závislosti na různých faktorech, jako jsou věk, pohlaví, barva a velikost. V současné době, cena za kus pštrosa se pohybuje mezi 1500 € a 5000 €, v závislosti na prodejci a místě. Cena pštrosa také závisí na účelu, pro který je určen.

Někteří lidé si pořizují pštrosy jako domácí mazlíčky, jiní je chovají pro produkci masa, vajec, peří a kůže. Pštrosí maso je považováno za zdravé, protože je chudé na tuku a cholesterolu, ale bohaté na bílkoviny a železo.

Pštrosí maso

Pštrosí maso má jemnou a šťavnatou chuť, podobnou hovězímu masu. Dá připravovat různými způsoby, jako je pečení, smažení, grilování nebo dušení. Pštrosí maso se prodává v různých částech, jako jsou prsa, stehna, křídla, krky, játra nebo srdce. Cena pštrosího masa se pohybuje mezi 200 Kč a 500 Kč za kilogram, v závislosti na kvalitě a části.

Pštrosí vejce jsou také velmi žádané, protože jsou velké, výživné a chutné. Pštrosí vejce obsahují asi 2000 kcal, což odpovídá asi 24 slepičím vajíčkům. Dají se použít k přípravě různých pokrmů, jako jsou omelety, míchaná vejce, vaječné saláty nebo pečiva.

Prodávají se buď celá, nebo rozbitá do plastových nádob. Cena pštrosího vejce se pohybuje mezi 300 Kč a 600 Kč za kus, v závislosti na velikosti a kvalitě.

V našem obchodě si můžete zakoupit kvalitní krmivo pro pštrosy od značky Energys.

Kůže a peří

Pštrosí peří a kůže jsou také ceněné pro svou krásu a kvalitu. Používají se k výrobě různých dekorativních a módních předmětů, jako jsou šperky, klobouky, šály, čepice, kabelky nebo plyšové hračky.

Peří se prodává buď po kusech, nebo po kilogramech. Cena pštrosího peří se pohybuje mezi 50 Kč a 200 Kč za kilogram, v závislosti na barvě a délce. Pštrosí kůže se používají k výrobě různých kožených výrobků, jako jsou boty, opasky, peněženky, tašky, bundy nebo nábytkové potahy.

Pštrosí kůže se vyznačují svou jemností, pevností, pružností a charakteristickou texturou s drobnými jamkami. Pštrosí kůže se prodávají buď po kusech, nebo po metrech čtverečních. Cena pštrosí kůže se pohybuje mezi 1000 Kč a 5000 Kč za metr čtvereční, v závislosti na barvě a kvalitě.

banner blog bovram

Nejčastější otázky

Jak dlouho žije pštros?

Pštrosi mohou žít poměrně dlouho, obvykle se dožívají 30 až 40 let, ale v některých případech i více. Délka jejich života může záviset na různých faktorech, včetně péče, stravy a prostředí, ve kterém žijí.

Kolik masa je ze pštrosa?

Pštrosi jsou známí svým chutným masem, které je velmi nízkotučné a zdravé. Z jednoho pštrosa může být získáno až 60 až 70 kg masa. To činí pštrosí maso atraktivním pro kulinářské účely a je oblíbené v některých částech světa.

Kolik snese pštros vajec?

Pštrosi jsou známí tím, že snášejí velká vajíčka. Samice pštrosa může snést průměrně 20 až 50 vajec za hnízdní sezónu, a to v závislosti na podmínkách prostředí a péči. Tyto vajíčka mají velikost srovnatelnou s vajíčky kura, ale jsou mnohem větší. Vajíčka pštrosa jsou také ceněná pro svou chuť a jsou využívána v gastronomii.